Un paseo polo Barrio Xudeu da miña Ribadavia

sábado, abril 24, 2010

O viño kosher abrirá ao Ribeiro un mercado que iría desde EE UU a Israel


Imaxe do seminario

Ribadavia acolleu onte o 1º Seminario de Viños Kosher que se celebra en Galicia con gran éxito de concorrencia, que puideron seguir os relatorios dos diferentes procesos de elaboración e comercialización de viños kosher. Asistiron como relatores o presidente da Cámara de Comercio España Israel Walter Wasercier; o vicepresidente galego da Cámara de Comercio Galicia Israel, Samuel Epstein; o Rabino Principal da comunidade Xudía de Madrid, Moshe Bendahan; a secretaria xeral da Red de Juderías de España, Assumpció Hosta, entre outros.´O seminario foi inaugurado polo alcalde de Ribadavia e presidente dá Rede de Xudarías, Marcos Branco; o edil de Cultura, Anxo Collarte, e o secretario xeral da Casa Sefarad Israel, Miguel de Lucas, que sinalaron a importancia deste seminario e a potencialidade para o desenvolvemento económico e turístico do Ribeiro e Galicia. Todos os relatorios profundaron nos aspectos que máis interesaban aos participantes, que procedentes de adegas, casas de turismo rural, hoteis, asociacións xudías de toda Galicia, puideron comprobar as posibilidades e futuro que se lle abre a calquera empresa que aposte pola produción de viños kosher. O rabino profundou na súa espiritualidade, pureza e sinxela elaboración mentres que Epstein indicou que poden supor para as adegas galegas un plus, un valor engadido e a súa entrada ao comercio internacional desde Israel a EE UU, cunha gran aceptación non só por parte dos xudeus, "senón cada día máis tamén por parte das clases medias e altas norteamericanas, que o teñen como un viño ecolóxico". Pola súa banda, Wasercier profundou nas oportunidades de apertura de destinos de enoturismo e cultural, aventurándolle a Ribadavia e O Ribeiro unha potencialidade enorme se decide apostar pola súa elaboración, xa que "cada día son máis as persoas e turoperadores israelís e norteamericanos que solicitan este tipo de viaxes, cun gran poder adquisitivo." Sandra Aulló, da cooperativa Capçanes, primeira adega que elaborou viño kosher en España e hoxe está considerado un dos mellores do mundo, fixo unha detallada e práctica exposición de por que é preciso elaboralos e por que venden máis do 70 por cento da súa produción en USA. A xornada pechouse cunha cata de viños kosher e O Ribeiro. Faro de Vigo edición Ourense

No hay comentarios: